کابینت ام دی اف

 

کابینت آشپزخانه علاوه بر فضاسازی برای شما، تاثیر بسزایی در دکوراسیون منزل شما دارد. امروزه، با توجه به گرایش مردم به سبک‌های جدید دکوراسیون فضای نشیمن با آشپزخانه تلفیق شده است؛ وجود چنین طراحی به این معنی است که شما علاوه بر انتخاب دکوراسیون منزل باید کابینت‌ها و وسایل آشپزخانه را نیز منطبق با فضای خانه خود انتخاب کنید. با پیشرفت روز افزون صنعت چوب، حجم گسترده‌ای از انواع کابینت آشپزخانه روانه بازار شده است که در این میان، کابینت ام دی اف حس و حال دیگری دارد! 

برای انتخاب کابینت لازم است با توجه به بودجه تعیین شده و سلیقه و فضای منزل‌تان نوع کابینت آشپزخانه را انتخاب کنید. چه در حال ساخت آشپزخانه‌ای جدید در خانه‌تان باشید، چه در حال تغییر دکوراسیون آشپزخانه قدیمی، انتخاب کابینت‌ها مهم‌ترین عنصر در طراحی و نقشه‌ریزی دکوراسیون منزل‌تان  خواهد بود.

 

درب کابینت آشپزخانه ام دی اف
درب کابینت آشپزخانه ام دی اف

کابینت ام دی اف چیست؟

ام دی اف از خرده‌ها و ضایعات چوب طبیعی تشکیل شده است که طی فرایندهایی تبدیل به تخته فیبری چگال شده و سپس روکش می‌شود. این الیاف توسط چسب یا رزین در دستگاه متراکم و فشرده شده و سپس تحت حرارت خشک می‌شوند و بعد از آن، به قطعات مناسب برش می‌خورند. حروف اختصاری MDF از حروف اول کلمات Medium-density fibreboard به معنی تخته فیبر با چگالی متوسط است. فرق با تخته‌های خرده چوب، موسوم به نئوپان، در اندازه‌های الیاف آن‌ها است. تخته نئوپان از تکه‌های بزرگتر چوب تشکیل شده است، اما MDF از رنگ و بافتی ثابت برخوردار است و از نظر مقاومت به مراتب از نئوپان قوی‌تر است. 

تخته فیبر ام دی اف، در صنعت کابینت سازی چنان پرکاربرد است که می‌توان گفت تقریبا بیشتر کابینت‌های جدید از همین متریال پایه درست می‌شوند و بر اساس جنس روکش‌شان نامگذاری می‌شوند. مثلا کابینت هایگلاس، کابینت ممبران، لمینت و… همگی انواعی از کابینت ام دی اف با روکش های متفاوت هستند.

 

درب کابینت آشپزخانه ام دی اف آکسچوب
درب کابینت آشپزخانه ام دی اف آکسچوب

کابینت ام دی اف لمینت 

متداول‌ترین روکشی که بر روی تخته فیبر ام دی اف خام استفاده می‌شود، لمینت است. در واقع، آنچه در بازار با نام ورق MDF شناخته می‌شود، ام دی اف خام با روکش لمینت است که از نظر کیفیت بسیار مقاوم و از نظر تنوع رنگ و مدل بسیار گسترده است. با استفاده از این ورق انواع لوازم منزل، مانند کابینت آشپزخانه، سرویس خواب، مبلمان، میز ناهار خوری، میز تلویزیون، کمد دیواری و … ساخته می‌شود. یکی از دلایل محبوبیت و پر کاربرد بودن ام دی اف لمینت، برش خوری آسان آن است که باعث می‌شود بتوان طرح‌ها و مدل‌های مختلفی از لوازم منزل از جمله، کابینت آشپزخانه را با آن ساخت. 

کابینت ام دی اف لمینت، چنانچه در معرض رطوبت قرار نگیرد، می‌تواند سال‌های زیادی در آشپزخانه شما دوام بیاورد. خصوصا آن که از آن که این روکش، در برابر خط و خش، خراش و اجسام داغ مقاومت قابل قبولی دارد.

کابینت ام دی اف لمینت 
کابینت ام دی اف لمینت

کابینت ام دی اف هایگلاس

چنانچه بر روی تخته فیبر ام دی اف از روکش براقی به نام پلی گلاس استفاده شود، محصول تولیدی هایگلاس خواهد بود. کابینت های گلاس متریالی بسیار شفاف و  درخشنده، همانند آینه، است که بازتاب نور بالایی دارد. همین ویژگی باعث شده کابینت هایگلاس، برای آشپزخانه‌های کوچک و نقلی گزینه‌ی مناسبی باشد. علاوه بر این، کابینت هایگلاس ظاهر مدرن و شیکی دارد و باعث می‌شود کابینت‌ها در آشپزخانه بسیار جلب توجه کنند. 

متریال هایگلاس، تنوع رنگ و طرح بسیاری دارد و از نظر کیفیت نیز بادوام است. اکثر طرح‌ها و مدل‌های کابینت مدرن را می‌توان با این متریال سفارش داد و از زیبایی آن در آشپزخانه لذت برد. 

کابینت ام دی اف ملامینه

ملامینه یکی دیگر از روکش‌هایی است که بر روی ام دی اف خام کشیده می‌شود و کیفیت آن از لمینت پایین‌تر است. بسیاری از مدل‌های ملامینه، در واقع نه از ام دی اف خام، بلکه از نئوپان تشکیل شده‌اند. بنابراین ضرورت دارد قبل از سفارش این متریال، از ام دی اف بودن مغزی آن مطلع شوید. نمونه‌هایی که از ام دی اف خام ساخته شده‌اند از نظر کیفیت و مقاومت با مدل نئوپان قابل قیاس نیستند و کیفیت به مراتب بالاتری دارند.

 کابینت ام دی اف ملامینه از نظر زیبایی طرح‌ها و مدل‌های مختلفی را شامل می‌شود و از نظر قیمت، نسبت به سایر روکش‌ها مناسب‌تر است. 

کابینت ام دی اف طرح چوب

ام دی اف طرح چوب به مدل‌هایی گفته می‌شود که دارای طرح‌هایی هستند که بافت طبیعی چوب را تداعی می‌کند. بافت چوب دارای رگه‌ها و گره‌هایی در ذات خود است که هر قطعه را با نمونه‌‌ی دیگر متمایز می‌سازد. با توجه به محبوبیت بافت چوب، مدل‌های طرح چوب در بسیاری از روکش‌هایی که بر روی ام دی اف خام کشیده می‌شوند، موجود است تا همان حس و حال را در محیط منزل ایجاد کند. 

به جرات می‌توان یکی از زیباترین و محبوب‌ترین طرح‌های کابینت  ام دی اف، مدل طرح چوب است که در رنگ‌های مختلفی هم موجود است. گردویی، قهوه‌ای سوخته، بلوطی، قهوه‌ای روشن، کرم، خاکستری و سفید از پرطرفدارترین کابینت‌های ام دی اف طرح چوب هستند. البته طرح چوب در رنگ‌های دیگری نیز موجود است که شما بسته به سلیقه و رنگ دلخواه دکوراسیون منزل‌تان می‌توانید آن را سفارش دهید. مدل طرح چوب در دو نوع ساده و طرح برجسته در بازار موجود است که مدل برجسته، از نظر کیفیت و مقاومت نسبت به مدل ساده، بالاتر است.

کابینت ام دی اف طرح چوب
کابینت ام دی اف طرح چوب

کابینت ام دی اف وکیوم یا ممبران

کابینت وکیوم یا ممبران هم از ام دی اف خام تشکیل شده است؛ اما پروسه‌ی تولید آن بسیار متفاوت‌تر از مدل‌هایی است که در بالا به آن‌ها اشاره شد. در مدل کابینت ممبران، ابتدا ام دی اف خام توسط دستگاه CNC حکاکی و طراحی می‌شود. CNC نوعی ماشین‌آلات بسیار پیشرفته و مدرن است که انواع طرح‌ها و مدل‌های منبت و حکاکی را بر روی متریال مختلف از جمله، چوب، ام دی اف، آهن و …، انجام می‌دهد. هر قطعه از کابینت ممبران به طور جداگانه توسط دستگاه CNC حکاکی شده و سپس به صورت یکپارچه با روکش PVC وکیوم می‌شود. وکیوم شدن روکش PVC به این معنا است که این روکش به طور یکسره و بدون هیچ درز یا شکافی بر روی هر قطعه قرار می‌گیرد و چون PVC ماده‌ای پلاستیکی و ضد آب است، کابینت ممبران یا کابینت وکیوم نیز در مقابل رطوبت مقاوم است. 

کیفیت کابینت ام دی اف وکیوم یا ممبران بسیار به مجری و سازنده‌ی کابینت مربوط است چرا که اگر روند وکیوم سازی به طور کامل و یکپارچه صورت نگیرد، کیفیت کابینت‌ها به شدت افت می‌کند؛ به همین دلیل است که این کابینت را نباید نزد کابینت‌سازان و CNCکاران بی‌تجربه و غیر حرفه‌ای سفارش داد. 

انواع مدل‌ها و طرح‌های کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن را می‌توان با کابینت ممبران طراحی و ساخت.

کابینت ام دی اف PVC

پی وی سی نوعی ماده‌‌ی پلاستیکی است که از آن در ساخت لوازم مقاوم در برابر رطوبت استفاده می‌شود. معمولا در کابینت‌های حمامی یا کابینت ظرف‌شویی از کابینت PVC استفاده می‌شود؛ اما کابینت PVC با کابینت ام دی اف PVC تفاوت‌هایی دارد. در مدل PVC کل متریال از پلاستیک فشرده تشکیل شده است اما در روکش PVC، تنها روکش از جنس PVC است و مغزی همان ام دی اف خام است. از ورق ام دی اف خام با روکش PVC معمولا برای صفحه‌ی روکابینتی یا آشپزخانه‌هایی در مناطق مرطوب و رطوبتی، دیوارپوش یا کفپوش استفاده می‌شود. 

کابینت ام دی اف PVC
کابینت ام دی اف PVC

انواع کابینت ام دی اف از نظر ظاهری

روکش‌هایی که بر روی ورق ام دی اف کشیده می‌شوند، از هر نوعی که باشند، دارای تنوع بسیار بالایی در رنگ و طرح هستند. در نظر داشته باشید که کابینت ام دی اف از نظر قیمتی بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی است و طبیعی است که انواع مختلفی از آن با تنوع فراوان به بازار عرضه شده باشد.

 کابینت ام دی اف را به راحتی می‌توانید با لوازم منزلی که در سبک مدرن هستند و یا از MDF تشکیل شده‌اند، سِت و هماهنگ سازید. همچنین طرح‌ها و مدل‌های مختلفی از کابینت ام دی اف در سبک مدرن هم با این متریال قابل طراحی و سفارش است. 

کابینت ام دی اف مات

چنانچه مدل روکشی که بر روی ورق ام دی اف استفاده می‌شود مات باشد، کابینت‌ها رنگ ماتی خواهد داشت. همانقدر که کابینت براق یا نمونه‌ی هایگلاس محبوب و دوست‌داشتنی است، مدل مات نیز زیبا و پرطرفدار است. معمولا کسانی که به رنگ‌های سنگین و باوقار بیشتر علاقه دارند، از کابینت ام دی اف مات برای آشپزخانه یا سایر قسمت‌های دکوراسیون منزل استفاده می‌کنند. در بسیاری از آشپزخانه‌ها، هم از مدل مات و هم براق در کنار هم استفاده می‌شود که این مدل نیز سبک و طرحی جدید در دکوراسیون آشپزخانه به حساب می‌آید.

کابینت ام دی اف براق

روکش‌های براق باعث افزایش میزان بازتاب نور و در نتیجه دلبازتر دیدن شدن فضا می‌شوند. به همین دلیل استفاده از کابینت‌های براق در آشپزخانه‌های کوچک بسیار توصیه می‌شود؛ زیرا باعث بزرگ‌تر دیده شدن فضای بصری آشپزخانه می‌گردند.اگر آشپزخانه‌ی کوچکی دارید، بهترین گزینه استفاده از کابینت‌های ام دی اف براق رنگ روشن است تا فضای عمومی را پرنورتر و قدری دلبازتر نشان دهد.

کابینت‌ ام دی اف براق بسیار پر طرفدار است و باعث القای حس مدرنیته در آشپزخانه می‌شود. اما یکی از عیوب آن، نشان دادن لکه و اثر انگشت است؛ به همین دلیل کابینت‌های براق نیاز به تمیزکاری بیشتری نسبت به نمونه‌های مات دارند. 

کابینت ام دی اف براق
کابینت ام دی اف براق

مزایا و معایب کابینت ام دی اف

مزایای کابینت ام دی اف آنقدر زیاد و شاخص است که این کابینت را به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین مدل‌های بازار تبدیل کرده است! با این وجود، کابینت ام دی اف نیز همانند سایر مدل‌های کابینت و هر متریال دیگری معایب و محاسن خاص خود را دارد. هنگام انتخاب کابینت، لازم است از مزایا و معایب متریالی که انتخاب می‌کنید آگاه باشید تا بتوانید انتخاب شایسته‌تر و مناسب‌تری داشته باشید. 

مزایای کابینت ام دی اف

قیمت مناسب و اقتصادی اولین مزیت این نوع کابینت است که  باعث شده اکثر مردم توان خرید آن را داشته باشند؛ به همین دلیل ام دی اف یکی از پرطرفدارترین انواع کابینت آشپزخانه به حساب می‌آید. 

به علاوه، رنگ‌بندی متنوع و طرح و نقش‌های مختلفی، که روکش‌های مختلف کابینت MDF ارائه می‌دهند این امکان را به مصرف کننده می‌دهد تا بتواند رنگ کابینت خود را با سایر اسباب و اثاثیه منزل متناسب کند. همچنین قابلیت برش‌کاری خوب، پیچ‌گیری نسبتاً مناسب و وزن سبک آن باعث می‌شود که استفاده از ام دی اف برای ساخت انواع لوازم چوبی نظیر کمد و کابینت راحت‌تر باشد.

  • هزینه مناسب
  • قابلیت برش‌کاری آسان و ساده
  • موجود در اندازه و مدل‌های مختلف
  • پایدار و مقاوم
  • عدم وجود نقص‌های طبیعی؛ مثل گره‌های موجود در چوب
  • تنوع رنگ و مدل بسیار بالا
  • قابل استفاده در کوچکترین آشپزخانه‌ها و محیط‌های اداری
کابینت MDF
کابینت MDF

معایب کابینت ام دی اف

کابینت ام دی اف در کنار مزایای بی‌شماری که دارد، دارای معایبی نیز می‌باشد. از جمله مهم‌ترین معایب آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قرار گرفتن کابینت ام دی اف در معرض آب باعث متورم شدن و باد کردن بافت آن می‌شود. به همین دلیل است که در محیط‌های مرطوب حتماً باید از روکش‌های ضد آب استفاده کرد. 
  • کابینت ام دی اف نیاز به نگهداری و مراقبت دارند و در صورتی که از آن‌ها به خوبی مراقبت نشود، ممکن است عمر زیادی نداشته باشند.از آنجایی که آسیب نرسیدن به کابینت‌هااجتناب‌ناپذیر است، پس می‌توان گفت که طول عمر این نوع کابینت‌ها در مقایسه با انواع دیگر، مثل کابینت پلی گلس یا چوب طبیعی، کوتاه‌تر است.
  • کابینت ام دی اف تنها در سبک مدرن و مینیمال قابل استفاده است و در سبک‌هایی مثل کابینت کلاسیک یا نئوکلاسیک به کار نمی‌رود.
  • قسمت‌هایی از کابینت که دچار پوسیدگی می‌شوند، محل مستعدی برای رشد حشراتی مانند سوسک هستند.

رنگبندی کابینت ام دی اف

این که چگونه آشپزخانه‌ی خود را با رنگ بندی‌های متنوع زیباتر کنید، شاید یک چالش مهم در طراحی آشپزخانه شما باشد؛ که باید با هماهنگی طراحان و سازندگان و اعمال سلیقه درست آن را به بهترین شکل پیش ببرید.

رنگ بندی کابینت آشپزخانه ام دی اف یک عنصر مهم در طراحی آشپزخانه شما است. پالت رنگی که شما انتخاب می‌کنید برای شخصیت آشپزخانه‌ی شما یک لحن ایجاد می‌کند. طرح آشپزخانه‌ی شما گرم است یا سرد؟ انرژی‌زا و آتشین است یا آرام و بی‌جنبش؟ مکانی برای دورهمی و صرف چای عصرانه است یا تنها محلی برای آماده‌سازی غذای خانواده؟ 

پالت رنگ مورد استفاده در طراحی آشپزخانه‌ی شما این احساسات مختلف را نسبت به خانه و آشپزخانه، چه برای اعضای خانواده و چه برای مهمانان به ارمغان می‌آورد.

در این آشپزخانه رنگ غنی و گرم چوب با یک دیوارپوش سرد و خنثی ترکیب فوق العاده‌ای را تشکیل داده است. این گرمی و سردی کنار هم تعادل را در محیط ایجاد می‌کند و باعث می‌شود چشم نیز به دلیل تعادل بین رنگ‌ها خسته نشود.

کابینت ام دی اف رنگ استخوانی
کابینت ام دی اف رنگ استخوانی

خاکستری خنثی‌ترین رنگ موجود است؛ پس در کنار رنگ گرمی مثل چوب که تناژ قهوه‌ای و قرمز دارد جلوه بصری بالایی دارد و تعادل در آن به خوبی حفظ شده است. کف‌پوش‌های چوبی روشن نیز در این ترکیب جایگاه خود را دارند. استفاده از وسایل آشپزخانه مشکی جلوه خوبی به فضا بخشیده است. به همین دلیل است که باید در انتخاب رنگ‌ها دقت کنیم تا بالانس خوبی از رنگ‌ها در فضا ایجاد شود.

هیچ کس اندازه خودتان نمی‌تواند به بهترین شکل ممکن محل زندگی و کارتان را چیدمان و طراحی کند؛ پس فارغ از مُد، ترکیب رنگی مورد نظرتان را انتخاب کنید. توجه به روانشناسی رنگ‌ها می‌تواند کمک زیادی به شما کند.

کابینت ام دی اف سفید

در این آشپزخانه ترکیب رنگی فوق العاده‌ای مشاهده می‌شود. قرار دادن رنگ سفید، که یک رنگ خنثی محسوب می‌شود، در کنار رنگ گرم چوب در پرده‌ها و کف آشپزخانه، زیبایی دو چندانی در فضا به وجود آورده است. در مرکز این آشپزخانه سفید، یک جزیره با چوب تیره تعبیه شده است که همخوانی مقبولی با فضا دارد. ترکیب یک رنگ خنثی در کنار رنگ‌هایی که تناژ قهوه‌ای، کرم و یا قرمز دارند بسیار متعادل و زیبا است و توصیه می‌شود.

قرار دادن المان‌های دیگری با رنگ‌های گرم، مانند  سبز هم می‌تواند جذاب به نظر برسد. حضور یک گلدان کوچک در یک فضای گرم، باعث تعادل رنگ بیشتر در محیط آشپزخانه خواهد شد. این ترکیب رنگی می‌تواند محیطی گرم و صمیمی برای شما و اعضای خانواده‌تان فراهم کند.

کابینت ام دی اف سفید
کابینت ام دی اف سفید

کابینت ام دی اف طوسی

این آشپزخانه می‌تواند نمایانگر یک پالت رنگی پنتون ۲۰۲۳ باشد که شامل خاکستری، طیف ملایمی از سفید و کرم روی کاشی‌های بین دیواری است. یک طراحی خنک، مدرن و خنثی با یک پس‌زمینه زیبا، پیچیدگی، هیجان و فضایی دراماتیک را در آشپزخانه ایجاده کرده است.

حضور رنگ تیره در قسمتی از سقف، حاشیه پنجره‌ها، پایه جزیره و همچنین پیشخان تعادل رنگی خنثی را به وجود آورده است. بدیهی است که فضای یک‌دست خنثی و ملایم می‌تواند کمی خسته کننده باشد؛ بنابراین حضور رنگ‌های گرم در کنار رنگ‌بندی‌های جذاب کابینت ام دی اف می‌تواند حس بهتری در محیط ایجاد کند.

کابینت ام دی اف سفید مشکی

این رنگ کابینت در واقع یکی از محبوب‌ترین ایده‌های انتخاب رنگ کابینت در سال جاری است. ترکیب رنگ خنثی سفید در کنار یک رنگ تند، مانند مشکی، تعادل رنگی خوبی ایجاد کرده است. البته شما می‌توانید رنگ‌های دیگر را نیز به صورت جزئی، مانند گلدان یا وسایل کوچک، به دکور آشپزخانه اضافه کنید. استفاده از وسایل آشپزخانه سفید یا مشکی نیز می‌تواند برای تکمیل این طراحی ایده خوبی باشد.

کابینت ام دی اف سفید مشکی
کابینت ام دی اف سفید مشکی

کابینت ام دی اف سفید قهوه‌ای

کابینت ام دی اف سفید قهوه‌ای از جمله جدیدترین مدل‌ کابینت محسوب می‌شود. سفید، رنگی خنثی و بسیار شیک است که هماهنگی مناسبی با تم قهوه‌ای آشپزخانه دارد. 

رنگ قهوه‌ای از قدیم، یکی از محبوب‌ترین رنگ‌های به کار رفته در کابینت‌ها بوده است و حتی امروزه، با وجود تنوع رنگ کابینت‌ها، باز هم کابینت‌های قهوه‌ای از محبوبیت بیشتری در مقایسه با سایر رنگ‌ها برخوردار است. در کنار رنگ قهوه‌ای می‌توان از رنگ‌های دیگری، مانند سفید یا کرم نیز استفاده کرد. هنگام استفاده از رنگ سفید قهوه‌ای برای کابینت‌های ام دی اف، باید به این نکته توجه داشته باشید که رنگ کفپوش و دیوارها نیز با رنگ کابینت‌ها هماهنگ باشند. در غیر این صورت، کابینت‌ها جلوه‌ی زیبایی نخواهند داشت. اگر قصد دارید رنگ غالب کابینت‌ها را قهوه‌ای انتخاب کنید، حتماً از یک نورپردازی مناسب استفاده کنید. پرنور شدن فضای آشپزخانه باعث می‌شود که آشپزخانه دلگیر به نظر نرسد. 

ذکر این نکته ضروری است که ترکیب رنگ کرم قهوه‌ای با تمام رنگ‌ها هماهنگ نمی‌شود؛ در نتیجه، باید در انتخاب الما‌ن‌های دیگر آشپزخانه دقت بسیار زیادی کرد. با این وجود، این ترکیب رنگ را می‌توان یکی از شیک‌ترین مدل‌های کابینت‌های ام دی اف دانست.

کابینت ام دی اف سفید طلایی

طلایی، همواره رنگی لوکس و لاکچری محسوب می‌شده و به دلیل آن که یادآور فلز طلا است، در القاء حس اشرافیت موثر است. طلایی، رنگ گرمی است و به زیبایی با کابینت ام دی اف سفید رنگ، ترکیب می‌شود. البته باید به یاد داشت که طلایی، به دلیل اینکه رنگی غالب و پر انرژی است، نباید به صورت افراطی در فضا به کار رود؛ استفاده از رنگ طلایی باید در حد همان باریکه‌های طلا در زیورآلات باشد که اگر در استفاده از آن افراط شود، توی ذوق بیننده می‌زند. 

کابینت ام دی اف سفید طوسی

سفید و طوسی هر دو از خانواده رنگی خنثی هستند، اما در کنار هم کنتراست زیبا و ترکیبی رنگ فوق‌العاده‌ای را می‌سازند. این ترکیب رنگی از نظر بصری بسیار ملایم است و به بیننده حس آرامش می‌دهد. همچنین دست شما را باز می‌گذارد تا انتخاب‌های گسترده‌ای برای هماهنگی با آن داشته باشید. کابینت ام دی اف سفید طوسی در کنار المان‌های رنگی گرم، شما را برای داشتن یک آشپزخانه شیک و مدرن همراهی خواهد کرد.

کابینت ام دی اف سفید طلایی
کابینت ام دی اف سفید طلایی

راهنمای انتخاب رنگ در کابینت ام دی اف 

قبل از انتخاب رنگ‌ برای کابینت آشپزخانه‌تان نکات زیر را بررسی و در انتخاب رنگ لحاظ کنید:

  • اگر آشپزخانه شما کوچک است از کابینت‌های رنگ روشن و ترجیحا با روکش براق استفاده کنید.
  • در آشپزخانه‌ای که نور طبیعی کم است و فضای آشپزخانه، نورپردازی ضعیفی دارد، از کابینت تیره‌رنگ استفاده نکنید.
  • اگر به داشتن کابینت‌های تمیز و درخشنده اهمیت زیادی می‌دهید، طرح یا رنگی را انتخاب کنید که سهولت پاکیزگی آن بالاتر باشد.

برای انتخاب رنگ کابینت، ساده‌ترین راه استفاده از پالت رنگ پانتون است. پانتون (به انگلیسی: Pantone) شرکتی است در شهر نیو جرسی که به‌خاطر سیستم رنگ پانتون (PMS) که فضایی رنگی و اختصاصی است و در صنایع به‌ویژه چاپ استفاده می‌شود، شناخته شده است. از این سیستم گاهی نیز در تولید رنگ، پارچه و پلاستیک نیز استفاده می‌شود. سیستم تطبیق رنگ پانتون سیستمی برای تولید رنگ استاندارد است. با استفاده از این استاندارد رنگ، تولیدکنندگان مختلف در مکان‌های مختلف می‌توانند به سیستم پانتون مراجعه کنند تا مطمئن شوند رنگ مورد استفاده آن‌ها همان رنگی است که می‌خواهند، بدون آن‌که رنگ محصول را ببینند.

پالت پنتون با ترکیبی خوب از رنگ‌های خنک و گرم به‌ خوبی تعادل بین رنگ‌های خنثی و تند را رعایت می‌کند. در ترکیب رنگ سعی نکنید رنگ‌های استاندارد را به خود تحمیل کنید؛ بلکه می‌توانید طیفی از رنگ‌های خنثی را با رنگ‌های دیگری در طیف‌های ملایم یا حتی درخشان استفاده کنید.

پالت رنگی پنتون
پالت رنگی پنتون

بهترین رنگ کابینت ام دی اف

در حال حاضر بهترین و محبوب‌ترین رنگ‌ها برای کابینت ام دی اف در همه جای دنیا و ایران رنگ سفید، قهوه‌ای و ترکیب با رنگ های روشن است؛ البته که رنگ‌های خنثی نیز به تازگی در بین خانواده‌های جوان محبوب شده است. 

  • رنگ خاکستری و  بژ رنگ‌هایی دوست داشتنی و خنثی هستند که شما می‌توانید آن‌ها را با دیگر رنگ‌ها آن را ادغام کرده و به کمک آن، فضای منزل خود را فوق‌العاده‌تر کنید.
  • رنگ سفید، فضایی روشن، بزرگ و پرنور را به شما هدیه می‌دهد. 
  • از کاشی‌های رنگی، برای تعادل رنگی بین کابینت‌ها استفاده کنید. 
  • قفسه‌های باز چوبی در یک فضای کاملا سفید بسیار چشم نواز و جذاب خواهند بود.
  • سعی کنید از روتین‌ها پیروی نکنید و بر اساس سلیقه خود آشپزخانه را تکمیل کنید.

طراحی کابینت ام دی اف با رنگ های گرم

در این آشپزخانه رنگ غنی و گرم چوب با یک دیوار پوش سرد و خنثی ترکیب فوق العاده ای را تشکیل داده است. این گرمی و سردی کنار هم تعادل را در محیط ایجاد می‌کند و همچنین چشم نیز از رنگ محیط به دلیل تعادل ما بین رنگ‌ها خسته نمی‌شود.

خاکستری خنثی‌ترین رنگ موجود است پس در کنار رنگ گرمی مثل چوب که تناژ قهوه‌ای و قرمز دارد جلوه بصری بالایی دارد و تعادل در آن به خوبی حفظ شده است. کف پوش‌های چوبی روشن نیز در این ترکبی جایگاه خود را دارند. استفاده از وسایل آشپزخانه مشکی نیز جلوه خوبی به فضا بخشیده است. در انتخاب رنگ‌ها دقت کنید تا بالانس خوبی از رنگ‌ها ایجاد کنید.

هیچ کس اندازه شما نمی‌تواند به بهترین شکل ممکن محل زندگی و کار شما را چیدمان و طراحی کند. پس فارغ از مد و اصرار طراحان ترکیب رنگی و مدل کابینت ام دی اف خود را انتخاب کنید. البته روانشناسی رنگ‌ها می‌تواند کمک زیادی به شما کند.

 

طراحی کابینت ام دی اف با رنگ های گرم
طراحی کابینت ام دی اف با رنگ های گرم

طراحی کابینت ام دی اف با رنگ های سرد و مدرن

این آشپزخانه می‌تواند نمایانگر یک پالت رنگی پنتون ۲۰۲۳ باشد که شامل خاکستری، طیف ملایمی از سفید و همچنین کرم روی کاشی‌های بین دیوارهای کابینت است. یک طراحی خنک و مدرن و خنثی با یک پس زمینه پیچیدگی و هیجان و فضایی دراماتیک را ایجاده کرده است.

رنگ تیره در قسمتی از سقف، در حاشیه پنجره‌ها، پایه جزیره و پیشخوان تعادلی رنگی خنثی را ایجاد کرده است. فضای یک دست خنثی و ملایم می‌تواند خسته کننده باشد پس رنگ‌های گرم اما طبیعی مثل چوب را به رنگ بندی کابینت ام دی اف خود اضافه کنید تا حس بهتری در محیط داشته باشید.

کابینت آشپزخانه آکس چوب

رنگبندی مدرن کابینت ام دی اف

در این آشپزخانه با کابینت ام دی اف ترکیب رنگی فوق العاده ای مشاهده می‌شود. قرار دادن رنگ سفید که تقریبا یک رنگ خنثی محسوب می‌شود در کنار رنگ گرم چوب در پرده‌ها و کف زیبایی دو چندانی به فضا بخشیده است. در مرکز این آشپزخانه سفید یک جزیره با چوب تیره استفاده شده است که همخوانی عالی با فضا دارد. ترکیب یک رنگ خنثی در کنار رنگ‌هایی که تناژ قهوه‌ای، کرم و یا قرمز دارند بسیار متعادل و زیباست.

قرار دادن المان‌های دیگر با رنگ‌های گرم متفاوت مثلا سبز نیز می‌تواند جذاب به نظر برسد. یک گلدان کوچک در یک فضای گرم باعث تعادل رنگ در محیط آشپزخانه شما با کابینت ام دی اف می‌شود. این ترکبی رنگی می‌تواند محیطی گرم و صمیم برای شما و اعضای خانواده‌تان فراهم کند.

مدل های کابینت ام دی اف

کابینت ام دی اف از حیث طرح و مدل بسیار گسترده است و به دلیل آن که خاصیت برش‌خوری آسانی دارد، انواع مدل‌های مختلف کابینت مدرن را می‌توان به کمک آن ساخت. حتی کابینت منحنی یا کابینت هلال، که مدلی خمیده و منحنی‌شکل است با متریال ام دی اف ساخته می‌شود. بنابراین اگر انتخاب شما متریال ام دی اف است، باید بدانید که با انبوهی از طرح و مدل‌های مختلف کابینت مدرن مواجه هستید!

مدل کابینت ام دی اف کلاسیک

کابینت ام دی اف تنها در سبک مدرن کاربرد دارد و در واقع، ما کابینت ام دی اف در سبک کلاسیک نداریم! اما اگر به فضای کلاسیک و المان‌های آن علاقه دارید، می‌توانید با قرار دادن وسایل کلاسیک، فضای آشپزخانه را به این سبک نزدیک‌تر کنید. به عنوان مثال، رنگ‌های جیغ و پر انرژی در سبک کلاسیک جایی ندارند و اگر تمایل دارید آشپزخانه‌تان به سبک کلاسیک نزدیک باشد، نباید از این رنگ‌ها استفاده کنید. همچنین می‌توانید با قرار دادن ظروف کلاسیک، فضای مجلل‌تری را در آشپزخانه ایجاد کنید که از شاخصه‌های آشپزخانه‌های کلاسیک است.

مدل کابینت ام دی اف نئوکلاسیک

کابینت ام دی اف در سبک نئوکلاسیک هم به کار نمی‌رود اما با توجه به قابل انعطاف بودن سبک نئوکلاسیک، می‌توان تا حدودی فضای آشپزخانه را به سمت و سوی این سبک سوق دارد. یکی از بهترین روش‌ها استفاده از رنگ‌های خنثی است که این سبک را به بهترین نحو در ذهن تداعی می‌کند. حضور المان‌هایی که یادآورد قرن ۱۹ میلادی و دوران طلایی نئوکلاسیک هستند، یکی دیگر از روش‌هایی است که به طور ناخودآگاه سبک نئوکلاسیک و عهد ویکتوریایی را به یاد بیننده می‌آورد.

مدل کابینت ام دی اف نئوکلاسیک
مدل کابینت ام دی اف نئوکلاسیک

مدل کابینت ام دی اف مدرن

ام دی اف یکی از محبوب‌ترین و پر استفاده‌ترین متریالی است که در سبک کابینت مدرن مورد توجه طراحان و سازندگان کابینت آشپزخانه و قشر متوسط جامعه است.

انواع طرح‌ها و مدل‌های سبک مدرن را می‌توان با متریال ام دی اف طراحی و تولید نمود. حتی کابینت منحنی نیز با استفاده از این متریال، قابل طراحی و تولید است. کابینت‌های سبک مدرن از نظر طرح و مدل، بسیار متنوع هستند و در آشپزخانه‌های کوچک و بزرگ هم قابل اجرا می‌باشند. 

جادار بودن یکی دیگر از ویژگی‌های کابینت‌های سبک مدرن است. حتی در آشپزخانه‌های کوچک و نقلی هم، فضای کاربردی زیادی را در اختیار کاربر قرار می‌دهند. یکی از ویژگی‌های این سبک، تعبیه کابینت‌های یکسره از زمین تا سقف و همچنین کابینت‌هایی است که تا نزدیک سقف امتداد دارند. کابینت‌های مدرن را می‌توان به صورت باریک‌تر و کشیده‌تر نیز طراحی کرد تا فضای آشپزخانه‌های کوچک کاربردی‌تر و دلبازتر به نظر برسند. 

جدیدترین مدل کابینت ام دی اف در سال ۲۰۲۳

با وجود روی کار آمدن انواع متریال جدیدی که در ساخت کابینت آشپزخانه کاربرد دارند، باز هم کابینت ام دی اف از پر مصرف‌ترین نمونه‌های کابینت آشپزخانه در سال ۲۰۲۳ است. قیمت اقتصادی و قابلیت برش‌خوری آسان، مهمترین مزیتی است که تا این حد کابینت ام دی اف را نزد سلایق مختلف محبوب کرده است. 

در سال ۲۰۲۳ مدل‎‌‌های مختلف و کاربردی‌تری از کابینت MDF روی کار آمده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توانیم به طبقه‌های بدون در در فضای عمومی آشپزخانه اشاره کنیم. این طبقات که معمولا از جنس ام دی اف هستند، بسیار کاربردی هستند و هر وسیله‌ی ریز و درشتی را به راحتی می‌توان بر روی آن‌ها قرار داد. بانکه‌های ادویه و بشقاب‌های جلودستی از عمده‌ترین وسایلی هستند که به زیبایی هر چه تمام‌تر بر روی این قفسه‌ها جای می‌گیرند. 

نورپردازی نیز در سال ۲۰۲۳ بیشتر مورد توجه قرار گرفته و طراحان در سال جدید سعی دارند از نورهای مخفی و خطی در زیر کابینت‌ها به منظور روشن‌تر شدن سطح کانتر و پیشخان آشپزخانه بیشتر و بهینه‌تر استفاده کنند. 

نصب و تعبیه کابینت‌های پلکانی یا پله‌ای یکی دیگر از مواردی است که هم به زیبایی آشپزخانه کمک می‌کند و هم فضای کاربردی بیشتر و بهینه‌تری را در اختیار مشتری قرار می‌دهد که اتفاقا در سال  ۲۰۲۳ نیز بسیار ترند نیز شده است. 

طراحی کابینت رنگ‌های روشن و خنثی  یکی دیگر از المان‌های ترند سال ۲۰۲۳ در طراحی کابینت آشپزخانه ام دی اف است. در امسال استفاده بهینه‌تر از نور خورشید و نورهای طبیعی بسیار مورد توجه قرار دارد. به همین دلیل طراحان ترجیح می‌دهند از رنگ‌هایی استفاده کنند که این موضوع را بهتر نشان دهد و نیاز کمتری به تعبیه نورهای مصنوعی در آشپزخانه باشد. ام دی اف در رنگ‌های روشن و خنثی، مانند رنگ سفید و با روکش‌های براق و رفلکسی یکی از همین آیتم‌هایی است که این موضوع را به درستی پوشش می‌دهد. 

جدیدترین مدل کابینت ام دی اف در سال 2023
جدیدترین مدل کابینت ام دی اف در سال ۲۰۲۳

طراحی های کابینت ام دی اف

اشاره کردیم که کابینت ام دی اف برش کاری بسیار خوبی دارد و به طراحان اجازه می‌دهد تا بتوانند طرح‌های مختلفی از این کابینت محبوب را اجرا کنند. این کابینت هم برای آشپزخانه‌های کوچک و هم آشپزخانه‌های بزرگ قابل اجرا است و حتی می‌توان قسمت‌های پرت فضا را هم با آن پوشش داد. 

یکی از مواردی که در طراحی‌های جدید کابینت، از جمله کابینت ام دی اف بسیار دیده می‌شود، توجه به کانون خانواده است. بیشتر طراحان در سال‌های اخیر تاکید دارند فضایی هر چند کوچک و نقلی برای جمع شدن افراد خانواده در آشپزخانه طراحی کنند؛ کابینت جزیره یا کانتر عصرانه خوری، یکی از همین موارد است که در مدل‌های مختلف کابینت‌های آشپزخانه به چشم می‌خورد.  

طراحی کابینت ام دی اف جدید برای آشپزخانه کوچک

بدیهی است که در آشپزخانه‌های کوچک انتخاب‌های ما محدود است و نمی‌توانیم هر رنگ و مدلی را سفارش دهیم. هنگام انتخاب کابینت ام دی اف آشپزخانه کوچک باید به نکاتی دقت کنید تا کابینت‌های شما مفیدتر و کابردی‌تر باشند و از همه مهم‌تر زیبایی آشپزخانه را تحت تاثیر قرار ندهند.

  •  آیا رنگ انتخابی متناسب فضای آشپزخانه هست یا خیر؟  توجه داشته باشید که رنگ‌های تیره آشپزخانه‌های کوچک را بسته‌تر نشان می‌دهند. 
  • دوست دارید کابینت ام دی اف که سفارش می‌دهید براق باشد یا مات؟ کابینت آشپزخانه ام دی اف براق فضای شما را بزرگتر نمایش می‌دهد و این خود یک مزیت بزرگ برای آشپزخانه‌های کوچک محسوب می‌شود.
  • آیا آشپزخانه شما نورگیر طبیعی دارد؟ اگر فضای آشپزخانه نورگیر نیست، بهتر است سیستم نورپردازی هوشمندانه‌ای طراحی کنید تا فضا دلبازتر به نظر برسد.
  • آیا علاقمند به داشتن کابینت‌های بدون دستگیره هستید؟ کابینت‌های دستگیره مخفی یا بدون دستگیره که به وسیله‌‌ی آهنربا باز و بسته می‌شوند، در بزرگتر جلوه دادن آشپزخانه‌های کوچک موثر هستند. 
طراحی های کابینت ام دی اف
طراحی های کابینت ام دی اف

طراحی کابینت ام دی اف منحنی

کابینت منحنی نوعی کابینت هلال است که با توجه به تکنولوژی امروز، تنها با متریال ام دی اف قابلیت اجرا دارد. با طراحی کابینت ام دی اف منحنی می‌توان پرتی‌ها و فضای نامناسب آشپزخانه را به بهترین نحو پوشش داد و فضای مفیدی را طراحی کرد. برای ساخت کابینت منحنی، خرده‌های چوب که در ساخت ورق ام دی اف به کار می‌روند به صورت هلالی در قالب در آمده و سپس با روکش پوشانده می‌شوند. البته خود ورق ام دی اف را نیز می‌توان با روش‌هایی به شکل منحنی در آورد. 

انواع مدل‌های کابینت منحنی، نمونه‌هایی جدید، شیک و منحصر بفرد هستند که در هر آشپزخانه‌ای می‌تواند متفاوت باشد. با طراحی این کابینت، خبری از گوشه‌های تیز نیست و طرح‌های دایره‌ای شکل را نیز می‌توان در آشپزخانه پیاده کرد.

کابینت ام دی اف ساده

سادگی همیشه ترند است و یک مزیت بزرگ برای افرادی است که به فضاهای خلوت و بی‌حاشیه علاقه دارند. کابینت ام دی اف ساده، می‌تواند برای هر آشپزخانه‌ای مناسب باشد و هر نوع چیدمانی را به راحتی به آن اضافه کرد.

 اگر خیلی به سادگی و طرح‌های مینیمال علاقمند هستید، می‌توانید از کابینت‌های بدون دستگیره و مگنتی یا کابینت‌های دستگیره مخفی نیز استفاده کنید. طراحی کابینت ام دی اف با دستگیره‌های مخفی یکی از جدیدترین مدل‌هایی است که به راستی نمی‌توان از زیبایی و ملاحت آن به آسانی گذشت.

کابینت ام دی اف با جزیره

جزیره محبوب‌ترین کانتر آشپزخانه است که خیلی‌ها به داشتن آن علاقه نشان می‌دهند. با تعبیه جزیره در میان آشپزخانه، می‌توانید فضای آشپزخانه را کاربردی‌تر کنید. جزیره می‌توان میزبان گاز رومیزی، فر، سینک ظرف‌شویی و … باشد که هر کدام زیبایی‌ها و مزیت‌های خود را دارند. در صورتی که تمایل داشته باشید می‌توانید با تعبیه یک پیشخان غیر همسطح بر روی کانتر جزیره، فضایی برای صرف عصرانه و صبحانه نیز طراحی کنید. خوشبختانه به دلیل قابلیت انعطاف متریال ام دی اف، می‌توان جزیره‌های بسیار زیبا و کاربردی را در آشپزخانه اجرا نمود که جزیره منحنی یا هلال از شاخص‌ترین آن‌ها است.

کابینت ام دی اف با جزیره
کابینت ام دی اف با جزیره

کابینت ام دی اف پیش ساخته

کابینت پیش ساخته مدلی از کابینت آشپزخانه است که به صورت یونیت‌های مختلف در ابعاد و سایزهای استاندارد ساخته شده و برای نصب راحت‌تر و کوتاه‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد. کابینت ام دی اف پیش ساخته معمولا قیمت پایین‌تری نسبت به مدل‌های سفارشی دارد و برخی نمونه‌های آن از نظر کیفیت بسیار نازل هستند. با انتخاب کابینت‌های پیش ساخته محدودیت‌هایی در سایز و اندازه‌ کابینت‌ها خواهید داشت؛ زیرا این یونیت‌ها تنها در ابعاد استاندارد تولید می‌شوند. 

نصب ساده یکی از مهم‌ترین مزیت‌های کابینت‌های پیش ساخته است؛ همچنین نیاز نیست مدت زمان زیادی را معطل طراحی و ساخت مدل کابینت‌هایتان کنید. کابینت‌های پیش ساخته در اسرع وقت در آشپزخانه شما نصب خواهند شد و قیمت پایین‌تری نیز دارند. 

کابینت ام دی اف پیش ساخته معمولا از بدنه یا اسکلت فلزی هستند که درهای آن را از جنس ام دی اف قرار می‌دهند. 

مراحل ساخت کابینت ام دی اف

مراحل ساخت کابینت ام دی اف به شرح زیر است:

اندازه‌برداری آشپزخانه: پیش از ساخت کابینت ام دی اف، ابتدا باید اندازه‌ی آشپزخانه و محل دقیق تاسیسات آن مشخص شوند. 

ارائه‌ی طرح پیشنهادی: در گام بعدی، یک پیش‌طرح برای نشان دادن طراحی کابینت‌های ام دی اف از زوایای مختلف به مشتری ارائه می‌شود تا کابینت‌ها طبق سلیقه‌ی او ساخته شود. 

طراحی کابینت و تعیین رنگ آن: به منظور طراحی کابینت از نرم‌افزارهای مختلفی از جمله  ۳Dmax و Catia استفاده می‌شود. رنگ کابینت نیز بر اساس کاتالوگ توسط مشتری انتخاب می‌شود.

برش قطعات: پس از تعیین ضخامت برش‌ها، قطعات باید بر اساس اندازه‌های مشخص شده برش داده شوند. فرآیند برش‌کاری از دو مرحله‌ی اندازه گیری دقیق تخته‌ها و خرد کردن ورقه‌ها تشکیل می‌شود. 

لبه چسبانی: در این مرحله، از نوارهای مختلف به منظور محافظت از لبه‌های کابینت در برابر ساییدگی و نفوذ آب استفاده می‌شود.

شیارزنی و سوراخ کردن قطعات: شیارزنی و سوراخ کردن قطعات به منظور قرار گرفتن فیبر قطعات در کابینت‌های زمینی و دیواری اهمیت دارد. همچنین، فرآیند مونتاژ را نیز تسریع می‌بخشد. 

مونتاژ: مرحله‌ی نهایی، مونتاژ کردن قطعات مختلف به یکدیگر است. مونتاژ یکی از مهم‌ترین مراحل ساخت کابینت ام دی اف است چرا که اگر به دقت انجام نشود، طراحی با مشکل روبرو خواهد شد. 

مراحل ساخت کابینت ام دی اف
مراحل ساخت کابینت ام دی اف

راهنمای خرید کابینت ام دی اف

کابینت ام دی اف متریال مناسبی برای کابینت آشپزخانه است و چنانچه به درستی از آن محافظت کنید، سال‌ها زیبایی خود را حفظ می‌کند. تنوع رنگ و مدل در این کابینت به حدی بالا است که بدون شک، مدلی که با سلیقه‌ی شما جور در بیاید خواهید یافت. 

پیشنهاد می‌دهیم کابینت ام دی اف را نزد طراحان و سازندگان با تجربه و ماهر سفارش دهید؛ اگر چه ساخت این کابینت کار چندان دشواری نیست، اما اجرای مدل‌های خاص و نصب آن به بهترین شکل، تنها از عهده‌ی افراد باتجربه و متخصص، که چندین سال در این حرفه کار کرده‌اند، بر می‌آید. 

اگر از متریال ام دی اف برای آشپزخانه خود استفاده می‌کنید حتما از ورق‌های باکیفیت انتخاب کنید تا کابینت‌هایتان دوام و زیبایی بیشتری داشته باشید. در مورد کابینت آشپزخانه، هرگز کیفیت را فدای قیمت نکنید چرا که در این صورت، باید به زودی به فکر تعویض و مرمت کابینت‌هایتان باشید!

کابینت ام دی اف بخریم یا کابینت چوبی؟

پاسخ این پرسش به سلیقه شما و بودجه‌ای که برای این کار اختصاص می‌دهید بستگی دارد. زیبایی‌هایی که در چوب طبیعی نهفته است، با هیچ متریالی قابل قیاس نیست؛ اما باید توجه داشت که قیمت آن نیز با هیچ متریالی قابل قیاس نیست و جزو گرانترین مدل‌های کابینت آشپزخانه محسوب می‌شود. 

اگر به مدل‎‎های چوبی علاقمند هستید و در عین حال، نمی‌خواهید هزینه‌ی زیادی هم بپردازید، کابینت ام دی اف طرح چوب، خصوصا نمونه نقش برجسته آن، بهترین گزینه برای شما خواهد بود. 

مقایسه کابینت فلزی و ام دی اف

کابینت‌های فلزی چند سالی است که چندان مورد استفاده در آشپزخانه‌های امروزی نیستند. آسیب‌پذیری و زنگ زدگی آن‌ها در برابر آب، همچنین رنگ‌پریدگی آن‌ها در برابر ضربه و خط و خش، از مهم‌ترین دلایل عدم استقبال مردم از کابینت‌های فلزی است. 

با روی کار آمدن، کابینت‌های جدیدتر و زیباتر، مانند کابینت ام دی اف و کابینت هایگلاس، این متریال جای کابینت‌های فلزی را گرفتند. این روزها از مدل کابینت‌های فلزی بیشتر در آبدارخانه‌های اداری و تجاری و یا آشپزخانه‌هایی که افراد تمایل دارند هزینه‌ی کمتری پرداخت کنند، استفاده می‌شود. 

کابینت‌های فلزی از قیمت بسیار پایین‌تری نسبت به کابینت ام دی اف برخوردارند و به همین دلیل در برخی از مدل‌های کابینت MDF، بدنه و یونیت کابینت را از فلز و درب‌ها و قسمت‌هایی که قابل رویت هستند را از جنس ام دی اف می‌سازند.

کابینت MDF
کابینت MDF

قیمت گذاری کابینت ام دی اف به چه عواملی وابسته است؟

قیمت گذاری برای کابینت آشپزخانه ام دی اف به عوامل مختلفی بستگی دارد که شما قبل از خرید باید به آن‌ها توجه کنید. قیمت کم و اقتصادی کابینت ام دی اف یک مزیت برای این مدل محسوب می‌شود که حضور آن را در منازل اقتصادی و قشر متوسط توجیه کرده است. در زیر برخی المان‌های تاثیرگذار در قیمت کابینت ام دی اف به نظر شما خواهد رسید:

  • جنس بدنه انتخابی کابینت؛ ایرانی یا خارجی بودن مغزی ام دی اف، عامل موثری در قیمت و البته کیفیت آن است.
  • روکش انتخابی کابینت؛ روکش‌های مات یا براق و نیز برجسته یا صاف هر کدام قیمت‌های مختلفی دارند.
  • طرح سفارشی یا آماده؛ معمولا طرح‌های سفارشی از قیمت بالاتری نسبت به طرح‌های آماده برخوردارند. 
  • نوع صفحه رو کابینتی؛ صفحات روکابینتی در مدل کابینت ام دی اف، ممکن است از همین جنس یا متریال دیگری باشند. اگر از صفحه روکابینتی ام دی اف استفاده می‌کنید، بهتر است از نمونه‌های مقاوم در برابر آب سفارش دهید که البته قیمت بالاتری دارند. صفحات معمولی اقتصادی‌تر و با ضخامت ۳ و ۶ سانتی‌متر به بازار عرضه شده‌اند.
  • جزئیات اجرایی؛ نصب و آب‌بندی مناسب کابینت ام دی اف عامل مهمی است که در کیفیت نهایی کابینت آشپزخانه موثر است. در این مورد، بهتر است این کار را به افراد حرفه‌ای و صاحب تخصص بسپارید.
  • یراق آلات کابینت؛ لولا، دستگیره، ریل و جک از جمله اتصالاتی هستند که برای نصب کابینت به کار می‌روند. کیفیت این یراق‌آلات بسیار مهم است. به طور کلی کابینت ام دی اف خیلی در برابر محل پیچ و نصب اتصالات مقاوم نیست و در صورت استفاده نادرست، هرز می‌شود. استفاده از یراق‌آلات باکیفیت و نصب صحیح آن، تا حد بسیار زیادی از بروز آسیب پیشگیری می‌کند. برخی کابینت سازان سودجو ممکن است برای کاهش قیمت تمام شده، از یراق‌آلات بی‌کیفیت و رده دوم استفاده کنند که این مساله می‌تواند به خراب شدن و کاهش کیفیت کابینت شما منجر شود.

کابینت ام دی اف متری چند؟

با توجه به نوساناتی که امروزه در قیمت ارز رخ می‌دهد، نمی‌توان قیمت دقیقی برای هر مدل از کابینت آشپزخانه ارائه داد که در مدت زمان معینی پایدار باشد. بسیاری از مدل های کابینت ام دی اف از متریال خارجی تشکیل شده‌اند که طبیعی است نوسان قیمت در این مدل‌ها بسیار شدید باشد. 

برای تعیین قیمت هر متر کابینت ام دی اف بهتر است از کابینت‌ساز مورد اعتمادتان استعلام قیمت بگیرید. هر متر از این کابینت، به صورت زمینی و دیواری تعیین می‌شود، یعنی قیمتی که به ازای هر متر گفته می‌شود، هم کابینت زمینی و هم دیواری را توامان شامل می‌شود. مدل‌های خاص کابینت، مانند کانتر جزیره یا کابینت سوپری، قیمت‌های دیگری دارند که آن‌ها نیز قابل استعلام می‌باشند. 

کابینت جزیره MDF
کابینت جزیره MDF

بهترین روش تمیز کردن کابینت ام دی اف

کابینت‌های ام دی اف نیز همانند سایر مدل‌های کابینت آشپزخانه نیاز به نگهداری و مراقبت دارند و در صورتی که مورد توجه و تمیزکاری مدوام نباشند، آسیب می‌بینند. ذرات چربی، لکه‌های آب و بخارات ناشی از پخت و پز موجب کثیف شدن این کابینت‌ها می‌شوند و در نتیجه، طول عمر آن‌ها را  به طور چشمگیری کاهش می‌دهند.

کابینت‌های ام دی اف را لازم است به طور هفتگی و ماهانه تمیز کنید. برای تمیز کردن هفتگی، تنها به یک دستمال نخی مرطوب شده با آب گرم نیاز دارید که لازم است آن را بدنه و همه‌ی قسمت‌های بیرونی کابینت بکشید. به غیر از این، هر قسمتی از کابینت که کثیف شد را در اسرع وقت تمیز کنید و اجازه ندهید ذرات به مدت طولانی بر روی سطح کابینت قرار بگیرند؛ خصوصا کابینت‌های اطراف اجاق گاز را در فواصل کوتاه‌تری تمیز کنید.

پیشنهاد می‌شود هر ماه، سطح کابینت‌ها را به وسیله‌ی یک شوینده‌ی سبک تمیز کنید. منظور از شوینده‌ی سبک، یک سطل آب ولرم به همراه چند قطره مایع ظرف‌شویی یا یک سطل آب و نصف همان مقدار سرکه است. دستمال نخی را به این محلول آغشته کنید و بر روی سطح کابینت‌ها بکشید. 

پیشنهاد می‌شود به طور فصلی، تمام قفسه‌های کابینت را تخلیه کنید و با دستمال نم‌دار تمیز کنید تا کابینت‌هایتان همیشه  تمیز باشند و ذرات و بخارات آشپزی در میان قفسه‌های درونی کابینت خشک نشوند.

استفاده از شوینده‌های اسیدی و پاک‌کننده‌های قوی باعث آسیب رساندن به ساختار کابینت می‌شود. استفاده از اسکاچ و سیم ظرف‌شویی نیز سطح کابینت شما را خراش می‌اندازد؛ به همین دلیل نباید اجازه دهید ذرات چربی روی کابینت‌ها جا خشک کنند و مجبور به استفاده از شوینده‌های قوی و اسکاچ‌های سابنده شوید.  کشوها و قسمت‌های درونی کابینت را می‌توانید به کمک یک تکه اسفنج نرم یا دستمال نمدار تمیز کنید. برای تمیز کردن شکاف‌ها، از مسواک نرم استفاده کنید. 

اگر می‌خواهید سطح کابینت ام دی اف برق بزند، می‌توانید از روغن‌های مخصوص یا واکس بعد از خشک شدن کابینت استفاده کنید. استفاده از روغن بر روی انواع کابینت‌های ام دی اف امکان‌پذیر است و باعث زیبایی بیشتر آن‌ها می‌شود.

به طور کلی، هنگام تمیز کردن کابینت‌های ام دی اف به موارد زیر توجه کنید:

  • ابتدا گرد و غبار روی کابینت را با دستمال نخی تمیز کنید. 
  • اگر لکه‌ی چربی وجود ندارد، لزومی به استفاده از مایع ظرف‌شویی و آب نیست و می‌توانید کابینت‌ها را با استفاده از یک دستمال مرطوب تمیز کنید. 
  • برای براق و درخشندگی بدنه‌ی کابینت می‌توانید از روغن یا سرکه استفاده کنید. توجه داشته باشید که حتماً سرکه را با آب رقیق کنید.
  • استفاده از وایتکس یا مواد شوینده‌ی الکل‌دار موجب آسیب رسیدن به کابینت می‌شود. 
  • رطوبت باقی مانده روی بدنه‌ کابینت باعث پوسیدگی آن می‌شود. پس باید کابینت را سریع خشک کنید.
  • از اسپری‌های چندمنظوره سبک و دستمال‌های نانو نیز می‌توانید استفاده کنید. 
  • دقت کنید که مواد شوینده وارد درز کابینت‌ها نشود چرا که باعث خرابی آن‌ها خواهد شد.
روش تمیز کردن کابینت ام دی اف
روش تمیز کردن کابینت ام دی اف

نگهداری و مراقبت از کابینت ام دی اف 

سعی کنید درب کابینت‌ها را برای مدت زمان طولانی باز نگذارید. باز ماندن درها برای مدت زمان طولانی، به لولای درب آسیب می‌زند و هم باعث آلودگی فضای داخلی کابینت می‌شود. 

در صورتی که بخشی از کابینت با لکه‌ی چربی کثیف شده است، لکه‌ها را به کمک ترکیب سرکه با آب، یا آب با چند قاشق جوش شیرین تمیز کنید. به یاد داشته باشید که از یک دستمال نرم برای این کار استفاده کنید. در صورتی که از مواد حاوی آمونیاک و پودر استفاده می‌کنید، باید توجه داشته باشید که این مواد ممکن است آسیب‌های جبران‌ناپذیری را بر بدنه‌ی کابینت وارد کنند.

از ایجاد خراش بر روی سطوح کابینت پیشگیری کنید و اگر قسمتی از کابینت شما دچار پوسیدگی یا بادکردگی شد، در اسرع وقت با کابینت‌سازتان تماس بگیرید و همان قطعه را تعویض یا تعمیر کنید تا پوسیدگی آن به سایر قسمت‌ها سرایت نکرده است. 

کابینت ام دی اف بستر مناسبی برای نفوذ حشرات و سوسک‌های کوچک است؛ البته این حشرات در قسمت‌هایی نفوذ می‌کنند که دچار خرابی یا پوسیدگی شده باشند. وارسی فصلی هم باعث تمیزی بیشتر کابینت‌ها می‌شود و هم باعث می‌شود پوسیدگی‌ها یا حضور حشرات را پیدا کنید و برای تعمیر آن اقدام نمایید.

سبد خرید